Wednesday, March 23, 2011

Ku Mohon ~ Harap ianya seperti yg dirancang~

Wah sudah seminggu rupanya aku menghantar borang permohonan ke JCU....erm, peritnya rasa untuk menyiapkan proposal....pendek kata xtidur beberapa malam la. Nasib baiklah ramai yg membantu... Terima kasih pada dr zul yg sudi bagi comment ttg proposal aku. Skrg Masa untuk berdoa dan bertwakkal, walaupun Matthew Yau dah accept aku punya proposal tapi aku tetap juga risau.......Erm, yg paling merisaukan aku ada pasal referee report...Kenapa Cath Wright Xbalas aku punya mail..She promised to prepare the referee's report ASAP, but till now aku masih dapat apa yg dia janjikan.......
Seharusnya kita sentiasa sabar dalam menempuh ujian hidup....Makin banyak kita harungi maka makin kukuh jati diri kita.......

Harap akan sampai di sini Jua nanti....Insyaallah...

Monday, March 7, 2011

KeterujaanKu Untuk Study Kat LOndon.......

Hurm, Bukan senang untuk kita nak sambung belajar dekat negara orang. Banyak benda yang kita perlu fikirkan. Yang paling utamanya adalah sumber keewangan: kalau anak orang kaya best la kan, akan dapat scholarship from Pa & Ma. Orang-orang biasa macam saya dan segelintir yang lain macam mana? well kita perlulah berusaha keras....Perlu belajar pepandai dan dapatkan result yg superb agar senang nak dapat scholarship daripada kerajaan (JPA) atau badan berkanun lain (Mara, University, etc) atau pihak swasta (simeDarby, Petronas..etc)

Offer letter from Brunel University, Hurm omputih ni salah eja nama bapak aku....My bapak name Che Daud la....huhuhu. Msc Neurorehabilitation

Buat kali ni saya nak kongsikan keterujaan saya untuk belajar di London. Sebelum saya membuat permohonan ke university kat London tu, ada lah jugak isi scholarship but lain yang diminta lain yang dapat....Sibuk juga la mengisi borang2 permohonan ke university kat UK tu, dan lastly dapat la offer from Brunel University, Uxbridge, West London (eh betul ke?, hahaha dah lupa...well kini tinggal kenangan)...Study agent amat membantu kalau anda semua merancang mau sambung study kat luar negara...Mungkin anda boleh guna JMECC, Study link, IDP and etc. Mereka membuatkan urusan kita ke luar negara menjadi mudah....meraka akan tolong kita untuk dapat offer letter from uni, uruskan student visa dan juga buat orientation pada kita...Hurm bagus, mereka tidak mengambil sebarang bayaran tapi mereka akan dapat komisyen daripada university.....

Erm sepatutny aku dah jadi pak pacak kat faculty of health and social care....alololo,, hawat la xdapat pi...terkilan Pak cik....

Nasib tidak menyebelahi saya, kita hanya merancang tapi tuhan yang menentukan segalanya....Saya dapat tau keputusan scholarship agak lambat, dan scholarship tu tidak membenarkan saya ke UK. Oh, Sabor jer ler....Sebenarnya bukan saya sahaja yang dapat sambung ke university tersebut, tapi batchmates saya zaman UiTM dulu pun dapat....Mereka sedang sibuk mentelaah di sana. Masing2 mengambil bidang yang meraka minati....Farah dan hibatullah menyambung pengajian dalam Msc Occupational Therapy manakala Munzir memperjuangkan bidang neurorehabilitation nyer...Saya bangga dengan kamu dan selamat maju Jaya....


Wah best nyer korang main Salji kat sana, aku main ais kepal jer kat Mesia Ni.....Huhuhu, gurau jerk, jgn marah...