Sunday, January 2, 2011

Apa Khabar Sahabatku di Melbourne?

Salam semua,

(Lawa sungguh kawasan universiti ni kan)

Untuk kali ini tergerak hati teman nak tulis mengenai sahabat hamba yang seorang ni. Apa khabar dia di sana agaknya? Sudah lama xdapat contact dia memandangkan dia mempunyai masalah dengan laptopnya....walau bagaimanapun teman harap dia sihat dan sejahtera. Nasib baik la teman ada koleksi gambar dia di sana by accessing dia punya facebook...erm bukan senang nak masuk university of melbourne ni.. Antara university yang top and world class..Hurm apa-ap pun saya doakan dia berjaya dalam pelajaran nyer....

(Kak Yah)
Untuk lebih senang teman tulis, lebih baik la teman kenalkan member teman yang seorang ni...erm nama timangan dia Kak Yah...Memang sahabat-sahabat teman sekalian alam panggil dia Kak Yah. Erm kak yah bertolak ke Melbourne bulan November 2010 untuk sambung belajar....katanya dia sambung pelajaran dalam bidang yang dia minati..Master of Information Studies (Ape kebenda tu kak yah?).. Katanya kelas untuk master akan start bulan february tapi dia kena pi awal sebab dia kena ambil english course dulu....Yer la kak yah, teman doakan ka yah berjaya jer....

 (White Coffee)

Erm, xbanyak gambar yang teman dapat daripada FB Kak Yah, Maklum la dia tengah sibuk concentrate on english course sampai xsempat tangkap gambar sekeliling uni of melbourne tu.... Apa yang best tentang Kak yah ni dia suka ambil gambar makanan....tengok jer gambar makanan yang dia amik ni...telan air liur jer la....


(Chicken Chop)

Akhir sekali, teman amt berharap Kak yah berada dalam sihat sejahtera di sana, almaklum sajelah sanakan susah nak dapat makanan halal...Dikhuatiri Kak yah semakin mengecil...Kuatkan semangat berada di negeri orang Kak Yah. Teman memang salute kat Kak Yah, sanggup merantau mengejar cita-cita walaupun terpaksa meninggalkan orang tersayang ( dot dot dot)...hahahaha, kalau kak Yah Baca ni...Please response to my communication yurp....i'm waiting ur next e-mail :))) wishing u Best of luck for 2011 and happy New Year....

p/s: Teman-teman sekalian alam amat merindui Kak Yah, Mereka asyik duk bertanya bila Kak Yah Nak Balik & Belanja Makan Dasar....( Satar ngn Otok-otok)

1 comment:

  1. Rasa macam nak makan chicken chop la plak malam ni.....Jom mr cook rakan-rakan...

    ReplyDelete